ÁcsiAdvent

BÁBELŐADÁS

15.00 ÓRA

Az Ácsi Advent programjai között vendégünk lesz az Óperenciás Bábszínház is, akik karácsonyi, Betlehemes történetet hoznak el a gyerekeknek és persze a felnőtteknek egyaránt.

A Betlehemes című darabjukról ők maguk így írnak:

"Az előadásban megelevenedik a názáreti kisded története. Népi játékunkban élő szereplők, sík, és botos bábok játsszák el a három királyt: Gáspárt, Menyhértet és Boldizsárt A Jézus születését ünneplő pásztorok ismert népi énekeket énekelnek, melybe bevonják a gyermekeket is.

A vidám és meghitt ünneplés során gyermek és felnőtt
egyaránt részt vehet a betlehemi jászol elkészítésében és a közös gyertyagyújtásban."

Kedvcsinálóként egy kis videó egy másik meséből.

JOÓS TAMÁS ÉNEKMONDÓ

16.15

Egy kis bemutatkozás Joós Tamástól, aki ezúttal a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó verseket és dalokat hoz el nekünk Ácsra.

A versek megzenésítésével és azok előadásával már több mint harminc éve foglalkozom. Középiskolás koromban József Attila műveinek megismerése térített arra az útra, amelyen sok éve járok.

Az előadásaim nagy részét gyermek és ifjúsági korosztály előtt tartom rendhagyó irodalomórák keretén belül mutattam be a hallgatóknak a költők verseit és tanítottam őket a versek szeretetére.

Ácsi Advent - kézműves termékek vására, meghitt, ünnepi hangulatú rendezvény az ácsi Zichy kastély parkjában 2018. december 16-án, vasárnap 14.00 órától.

Idén is megrendezzük a Természetjáró Bakancsos Klubbal, a Bartók Béla Művelődési Házzal és Ács Város Önkormányzatával közösen a hagyományos Adventi vásárunkat Ácson. Ezúttal is várunk mindenkit, aki saját portékáját szeretné eladni vagy elajándékozni. Elsősorban kézzel készült, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó termékeket várunk.

Mivel ez nem egy profitorientált vásár, hanem inkább a meghittségről és közös ünnepi élmények átéléséről szól, ezért helypénz nincs, viszont előzetes regisztrációra szükség van. Ezért aki részt kíván venni a vásáron "árusként" GÖRGESSEN LEJJEBB ÉS TÖLTSE KI a jelentkezési lapot!

A nagy érdeklődésre való tekintettel minden jelentkezőnek 1 db asztalt tudunk biztosítani, valamint műanyag székeket, amennyiben igénylik! Természetesen a lehetőségeinkhez mérten próbálunk megoldani minden felmerülő kérdést, úgy, ahogy azt eddig is tettük. Több asztalt csak nagyon indokolt esetben, elsősorban csoportoknak tudunk biztosítani, amennyiben olyan sok portékád lenne, hogy tényleg nem férsz el egy asztalon, igyekszünk megoldani, amennyiben van még szabad asztalunk.

Kérünk mindenkit, hogy a saját asztalának díszítéséről saját maga gondoskodjon, illetve ha szeretné megvilágítani a saját standját, akkor megfelelő minőségű hosszabbítót hozzon magával! Hosszabbítót NEM tudunk adni!

A park meg lesz világítva és áramvételi lehetőség is lesz, korlátozott mennyiségben. Vízmelegítőt, hősugárzót, nagy teljesítményű eszközöket a hálózatra csatlakoztatni TILOS!

Amennyiben kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal a lenti elérhetőségek egyikén!

JELENTKEZÉS AZ ADVENTI VÁSÁRRA!

INFORMÁCIÓK

A helyszín

2941 Ács,

Zichy park 1.

20/255-8010

acsvaros@gmail.com

FIGYELEM!

Ez a "vásár" nem az üzletszerű tevékenységről szól, hanem a bensőséges hangulatról és a közösségi élményekről. Javasoljuk mindenkinek a "becsületkasszás" módszert!