KÖNYVTÁRHASZNÁLAT A JÁRVÁNYHELYZETBEN

Kedves Olvasóink!

Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Helyi Járványügyi Csoport döntése alapján,
2020. június 2-től korlátozott formában újraindítjuk a kölcsönzési szolgáltatásunkat olvasóink számára, minden egyéb (internethasználat, fénymásolás) szolgáltatásunk átmenetileg szünetel.

Az Önök és munkatársaink egészségének védelme érdekében a könyvtárhasználati szabályzatot szükséges volt módosítanunk, a legfontosabb információkat itt szeretnénk kiemelni Önöknek:

Fontos! Amennyiben személyesen látogat el a könyvtárunkba, kövesse a kihelyezett tájékoztatók utasításait!

Olvasóink számára a belépés csak maszkban engedélyezett, és annak zárt térben való használata a könyvtárban tartózkodás teljes ideje alatt kötelező. Érkezéskor, a könyvtárterembe való belépéskor az ajtónál kihelyezett kézfertőtlenítő használata mindenki számára kötelező.

Korlátozott nyitvatartás
Kedd-Szerda-Péntek 08:00-15:00
Csütörtök 12:00-18:00


Könyvek visszahozatala
A járványvédelmi előírásokra odafigyelve a könyvtárunkba visszahozott könyvek a következő 48 órában nem kölcsönözhetőek,elkülönítjük őket és fertőtlenítésre kerülnek.

Mit kell tennie, ha kölcsönözni szeretne?
A kölcsönzőket előzetes egyeztetés alapján tudjuk fogadni intézményünkben, időpont egyeztetéssel kapcsolatban kereshet minket e-mailben: acskonyvtar@gmail.com illetve telefonon:34/600-390.

A könyvtár online katalógusából tájékozódhat, itt kikeresheti a kölcsönözni kívánt dokumentumothttps://www.acskonyvtar.hu/,intézményünk facebook oldalát is folyamatosan friss, aktuális információkkal látjuk el: https://www.facebook.com/acsmuvhaz/

Az olvasótérben egyszerre 3 személynél több olvasó nem tartózkodhat, a könyvtárban tartózkodás időtartama maximum 15 perc (a viszonylag rövid várakozási idő betartása érdekében).

Kérjük Önöket, tartsák be a zárt térben előírt 1,5 m-es távolságot!

Kölcsönzés, hosszabbítás
A kialakult járványhelyzetet megelőzően kikölcsönzött könyvek kölcsönzési határideje 2020. június 30. mely kölcsönzési dátum telefonon keresztül meghosszabbítható.

Fontos tudni, hogy a korlátozás ideje alatt keletkező késedelmi díjak törlésre kerültek, a korábban keletkezett tartozások azonban továbbra is érvényben maradtak.

Türelmüket, megértésüket köszönjük!

Ács, 2020. május 29.

Ácsi Bartók Béla Könyvtár munkatársai