GYEREKEKNEK! - Diafilmek, hangoskönyvek, papírszínházi előadások

2020.03.26

INGYENES DIAFILMEK 
Nincs otthon diavetítő? Van megoldás! A gyerekeknek továbbadhatjuk ezt az élményt, a Dynamic Düdü weboldalára kattintva, már lapozhatjuk is gyermekkori kedvenceinket! https://dydudu.hu/diafilm/diafilm.html

INTERAKTÍV HANGOSKÖNYVEK
Az alábbi oldalon egy 400 mesét tartalmazó, egy hónapig ingyenesen hozzáférhető Mesetárat ajánlanak nekünk. Érdemes élni a lehetőséggel!
https://kultura.hu/ingyenes-interaktiv-hangoskonyvek/ 

PAPÍRSZÍNHÁZ AJÁNLÓ
Papírszínházi előadásokból sem lesz hiány, hiszen nálunk is nagy kedvenc a könyvtárban. Egy kis ízelítő, miről van szó..(És imádjuk a macskákat!)
https://www.facebook.com/pinokkio.gyermekkonyvtar/videos/2735736736554268/

KÖNYVEK, HANGJÁTÉKOK
Kedvencünk Rumini! Amikor egy izgalmas, kalandokkal teli meseregényre vágysz, amit a gyerkőcödnek esténként olvashatsz, Berg Judittól a Rumini jó választás lehet. Itt a teljes könyv hozzáférhető:
https://www.scribd.com/doc/231603430/Berg-Judit-Rumini

Ingyenesen elérhető Berg Judit meseregényének 10 részes rádióváltozata az MTVA Archívumából. Ha szeretnétek egy kicsit pihenni vagy dolgozni otthon, de a gyerekeket is szeretnétek egy kicsit távolabb tartani a számítógéptől, akkor ez egy remek program Az egyes részek 23-25 perc körüli hosszúságúak, és itt tudjátok meghallgatni. Számunkra nagy segítség ez a napi 20-25 perc nyugalom is!
https://archivum.mtva.hu/radio/

Ha már jól ismeritek a történetet, Sarkadi Virág által készített ingyen letölthető lapbook-kal, úgy dolgozhatjátok fel a regényt, hogy az a gyermeketek számára érthető, izgalmas legyen: https://skillo.hu/rumini-lapbook-ingyen-letoltheto/