Programok

MIT TARTOGAT SZÁMUNKRA MÁJUS HÓNAP? Május az Anyák napja, a Nemzetközi Gyermeknap, és a pünkösdi ünnepkör miatt is fontos számunkra, azonban ma, május első napján ismét alkalmunk van feleleveníteni népi hagyományainkat, és a mai naphoz kapcsolódó szokásaink egy részét.

FÖLD NAPJA

2020.04.23

Idén 50. alkalommal ünnepeljük a Föld napját, de fontos, hogy ne csak ezen a napon foglalkozzunk kiemelten a környezettudatosságra neveléssel. Sajnos a tervezett természetfotó kiállításunkat egy későbbi időpontra kellett halasztanunk, ám addig is igyekszünk kreatív ötletekkel hangsúlyozni például az újrahasznosítás fontosságát.

A magyar költészet napját 1964-től kezdve minden évben április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük, hiszen Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas költőnk, a magyar líra máig egyik legmeghatározóbb alakja. A magyar irodalom legkiemelkedőbb tehetségű, és legtragikusabb sorsú költője."..karakán, gyöngéd, izgága, emberi, mérges, ellágyuló,...

A kialakult járványhelyzetben idén egészen másként alakul a húsvéti ünnep, de ne engedjük, hogy ez teljesen elvegye vagy elrontsa a kedvünket. Hangolódjunk, készüljünk együtt! Ebben szeretnénk segíteni néhány tippel, ötlettel, olvasnivalóval, érdekes tartalmakkal. Tartsanak velünk egész héten!

Kedves Olvasóink, Látogatóink! Nehéz szívvel dolgozunk a csendes könyvtárban, művelődési házban, mindannyiunknak nagyon hiányoznak! A zárás óta sok idő telt el és elképzelhető,hogy kifogytak a könyvtári könyvekből. Arra kérjük önöket ne csüggedjenek, biztosan találnak olyan könyvet a polcukon, amit eddig nem olvastak. Fedezzék fel saját...

Művészet, gasztronómia, érdekességek - Belgium
Januárban indult előadássorozatunk. Ma tartottuk volna a következő előadást,Belgium művészetét, látnivalóit bebarangolva. Amint lehetőségünk lesz rá, pótoljuk ezt egy igazán tartalmas előadással,- addig is- hoztunk néhány olvasni-, néznivalót a témában:

Elindult a Müpa Home közvetítéssorozat - Világsztárok a nappaliban: a régió egyik legismertebb kulturális intézménye, a Müpa mindent megtesz azért, hogy fantasztikus közönsége ebben a rendkívüli helyzetben is találkozhasson a világ legkiválóbb művészeivel, legizgalmasabb alkotóival estéről estére minden műfajban - otthon, a képernyők előtt.

Az alkotás öröm, a közös alkotás szintén inspiráló élmény. Felnőtteknek szóló kézműves foglalkozásunk 5 évvel ezelőtt indult útjára, és azóta is az egyik legsikeresebb programunk. Ma délután tartottuk volna a tavaszi, húsvétváró foglalkozásunkat. Ezúttal nem tudunk összegyűlni, sem eszközt és alapanyagot biztosítani, inspirációt és ötleteket...

Amikor februárban útjára indult a Társasjáték Klub, épp azt szerettük volna elérni, hogy a számítógépes játékok, okostelefonok világában ne felejtsük el a közös játék örömét. Gyűljünk össze, üljünk le több asztalhoz vagy egy-egy szőnyegre, ismerkedjünk meg új játékokkal, és szerezzünk új élményeket.

Március 27-én ünnepeljük a Színházi Világnapot. Az ácsi közönség minden év januárjában bizonyítja, hogy van igénye színházi élményekre. A Magyar Kultúra Napja alkalmából évek óta megtelnek a széksorok a Magyarock Dalszínház zenés előadásain. A művelődési ház emellett évek óta megemlékezik a színházi világnapról is minden év márciusában. Igyekeztünk...