ARTjáró - kiállítóink

VENDÉGKÖNYV

Üzenj az alkotóknak vagy mond el neked mennyire tetszett a kiállítás! Minden galériában és tárlaton van egy vendégkönyv, amibe jókívánságaidat, érzéseidet leírhatod a kiállítással kapcsolatban. Itt is van erre lehetőség, online! Várjuk az üzeneteket! Görgess lejjebb és ismerd meg a kiállítókat! 

SZABÓ NORBERT

Szabó Norbert tősgyökeres ácsi lakos 1988. július 18-án született.
Gyerekkora óta érdekli a művészet. Ceruzarajzokkal és portrérajzolással szinte gyerekkora óta foglalkozik. Portréit korábban már megcsodálhattuk a Sméja Galériában is. Most egy új arcáról ismerhetjük meg, hiszen a festészettel csak nemrég óta ismerkedik.

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Tukán - (aquarell)

Templomtornyos falu - részlet - (aquarell)

Brilich Evelin 

Kiskorom óta foglalkoztat a művészet, azonban hivatásomnak soha nem akartam választani. Több évig tanultam festészeti tanszakon, hogy kell szép élethű tájképet, virágot vagy csendéletet festeni, de nem a tanult módszerek határozták meg stílusomat. Képeim megosztják a nézőközönséget. Rengeteg mondanivalót és rejtett szimbólumokat tartalmaznak, amit csak kevesen látnak meg. Sajnos idő hiányában több évre félre kellett tennem a rajzolást, de ötletem temérdek, amelyek mind csak arra várnak, hogy papírra vessem őket.

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

 Idő - (tus és vízfesték) 

Ébredés órája - (grafit és vízfesték)

Bazsóné Nagy Marianna

 Bazsóné Nagy Marianna 1986 -2011 között kezdetben alsós tanító, majd földrajz - rajz szakos tanár az ácsi Gárdonyi Géza Általános Iskolában. 2008-tól a festészet tanszak vezetője a Ritmus Alapfokú Művészeti Iskolában. 2020 szeptemberétől, az ácsi Bartók Béla Művelődési Ház rajz szakköre és festészet tanszakának vezetője. A tanítás mellett az alkotásra is jut ideje. Selyemfestés, üveg és porcelánfestés, textilfestés, tűnemezelés, illetve a főbb ünnepekhez köthető lakásdíszek készítése, gyertyadíszítés, ékszerkészítés is kedvelt elfoglaltságai közé tartozik. A nyári Bors Judit kézműves táborok és az évközi kézműves foglal-kozások vezetője, motorja. Sok tanítványa került művészi pályára, néhányukkal az itteni tárlat alkalmával is találkozhatunk. 

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSA:

 Ló portré - (pasztell)

Gerecsei András

Jelenleg harmadik tanévemet töltöm a Launai Miklós Református művészeti szakgimnáziumban. Mióta az eszemet tudom érdekel minden, ami a művészetekhez kapcsolódik vagy a két kézzel való alkotásról szól. Leginkább a festészet és a szobrászat foglalkoztatott eddig, de nem rég elkezdett érdekelni mindezek digitális megvalósítása is. Elkezdtem foglalkozni a digitális képalkotással, és a videószerkesztéssel is. Továbbtanulni is majd ezen a területen szeretnék, nagy vágyam, hogy Budapesten egy filmstúdióban tudjak elhelyezkedni. 

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Szarvasbőgés - (acryl)

Vértanúk - (pirográfia)

Cselovszki Éva

26 éves vagyok, 9 éve élek Budapesten, éppen egy szuper részén, a Naphegyen. Ácson nőttem fel, a Gárdonyi Géza Általános Iskolába jártam. Szociológiát végeztem az ELTE-n, és mellette a Kisképzőben sajátítottam el a művészeti alapismereteimet. Jelenleg az Artificial Group nevű reklámügynökségnél vagyok vágó és animátor. Képzőművésznek nem vallanám magam, hiába fontos a saját és szabad alkotás. Sok formája vonz a világ megszűrésének: fotózni, írni és zenélni is szeretek. Jelenleg nem vagyok aktív alkotó - remélem, hogy ez csak a "tanulási és erőgyűjtő fázis", és később lesz mit megmutatnom a világnak. Ez a pár kép, amit itt láthattok sok év nem olyan kemény munkájának gyümölcse.

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Burok - (acryl)

Holdenergia - (acryl)

Péczi Virág

Már kiskorom óta foglalkozom a művészettel. Szüleim bíztatására kezdtem el ezt a tevékenységet, majd Bazsóné Nagy Marianna egészen óvodás koromtól fogva, az általános iskola utolsó évéig terelgetett ezen az úton. Először kézműves foglalkozásokon, majd a művészeti iskolában foglalkozott velem és segített. Neki és a szüleimnek köszönhetően, most Székesfehérváron a Gorsium Gimnázium és Művészeti Iskolában tanulok, ahol diákéveim végeztével grafikus végzettséget szerezhetek. Ezek után az egyetemi tanulmányaimat szeretném megkezdeni, és ebben a szakmában szeretnék dolgozni. Nagyon sok technika érdekel, szeretek új dolgokat kipróbálni, de leginkább festeni. Ebben találom meg önmagamat. Műveimhez az inspirációt a hétköznapi dolgokból veszem.

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Otthonom tava I. - (aquarell)

Otthonom tava II. - (aquarell)

2020 "kiegészítői" (aquarell)

Tóth Alexandra Valéria

Az én utam gyakorlatilag már alsós koromban elkezdődött. Kedves rajztanszakos tanárnőm, Bazsóné Nagy Marianna adta a művészi alapokat az általános iskolában. Mivel már akkor is szerettem rajzolni, és egyértelműen látható volt, hogy nekem a képzőművészet lesz az utam, hiszen ebben találtam meg önmagam, így Tatán a Talentum Szakgimnáziumban folytattam tanulmányaimat grafikusként. A Talentumban töltött öt év alatt rengeteg mindennel tudtam bővíteni a tudásomat, a kézi rajzoktól egészen a nyomtatott grafikán keresztül, az arculat tervezésen át, a csomagolás tervezésig igazán sokoldalúvá tudtam fejleszteni a személyiségemet. Jelenleg a grafika vizsgámra és a továbbtanulásra készülök. Tanulmányaimat a Budapesti Moholy Nagy Művészeti Egyetemen szeretném folytatni építőművész szakirányon. Nagy álmom, hogy elismert építész legyek. Szeretném a művészetet egekbe emelni a szó teljes értelmében. 

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Tóth Alexandra Valéria kontraszt - (tempera)

Épület tanulmány - (tűfilc és aquarell)

Dr. Kádár Sándor 

A művészetek és képek iránti érdeklődése, már egész fiatalon elkezdődött. A szüleitől kapott színes ceruzák és tollak hatására kezdte figyelni és tanulmányozni a körülötte lévő világot. Képzeletét hamar megragadták a különböző színek és formák. Kezdetben sokat rajzolt, később már tusrajzokat is készített. Az összetett ábrázolási és színezési technikákat néhány szakkönyv alapján igyekezett elsajátítani. Ezt követően évekre háttérbe szorult az alkotás. A középiskolai és egyetemi tanulmányai alatt, majd orvosként a munkahelyi elfoglaltsága miatt kevés ideje jutott a rajzolásra, festésre. Az utóbbi években ismét több időt tud szakítani kedvenc hobbijára. Képei akril festékkel, olaj pasztellel farostlemezre készülnek. 2019-ben láthatta munkáit az ácsi közönség a Sméja Galériában. Azóta is sokat emlegeti a kiállítás élményeit és a mai napig hálás mindazoknak, akik megtekintették az alkotásait.

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSA:

 Téli Alpok (Hallstatt) - (acryl)

Orbán Ilona 

Orbán Ilona tanárnőt sokan ismerik, hiszen nem csak a helyi iskolások, hanem a komáromi gimnazisták is sokat tanulhattak tőle művészetről, vizuális kultúráról. Talán kevesebben tudják róla, hogy aktív festőművészként is rendkívül színes és gazdag életpályát tudhat maga mögött. Mindig vidám és energikus személyisége, világlátása visszatükröződik alkotásaiban. Szeret kísérletezni és különböző technikákat ötvözni. Hitvallása szerint a művészet elvezet a másik emberhez, és bizony e nélkül szegényebbek lennénk. Imádott tanítani, manapság ideje nagy részét a festészetnek szenteli. Inspirációit utazásaiból, távoli tájakból és közvetlen környezetéből meríti, amik - mint mondja - "képpé érnek benne".

KIÁLLÍTOTT ALKOTÁSAI:

Nyári kertem - acryl

Őszi pihenés - acryl