Megfeszített - rockopera

2018.03.28

Ismét Ácsra jön a színházi élmény! A komáromi Magyarock Dalszínház előadásában tekintheti meg az ácsi és környékbeli közönség A megfeszített című rockoperát. A darab különlegessége, hogy a bibliai ihletésű művet új köntösben, modernebb megközelítésben állították színpadra.  A darabot Vizeli Csaba, a Magyarock Dalszínház vezetője rendezte, míg a színpadi megvalósításban a hazai táncélet jeles képviselője, Bakó Gábor koreográfus volt a segítségére.

Jegyek már kaphatók a művelődési házban, illetve a könyvtárban 1500 Ft/db áron.
Információ: 0620/255-8010

A rockopera mai világunkba helyezi az evangéliumi történetet, amelyben a Vezér boldogság-pótlékként a pusztító szert kínálja a népnek, míg vele szemben a Mester a szeretet hatalmát szegezi szembe Mammon hatalmával, s az életet teremtő testvériséget és megbékélést hirdeti. A rendező szavaival élve a darab azt fejezi ki, hogy a kegyetlen árulás és az elviselhetetlen testi és lelki gyötrelmek ellenére a Rossz sohasem győzheti le a Jót, az igazságtalanság az igazságot. A Mester keresztfája előtt megidézzük a magyar történelem nagyjait, akik a Jót képviselték és ezért az életüket áldozták.

SZEREPOSZTÁS

Koltay Gergely - Szűts István - Kormorán
A MEGFESZITETT

A Mester: BEDŐCS IMRE
A Vezér: VADKERTI IMRE/GOMBÁS ÁDÁM
Lány: KUCZMANN ÁGNES
Az Áruló: BÁNFI CSABA
Tanítványok: BENE ZOLTÁN, GERDESITS FERENC, GOMBÁS ÁDÁM, KRNCAN MILÁN,
MAKRAI PÁL, MÉSZÁROS TAMÁS, SZABÓ DÁVID
A vezér szolgái: PIPPER RÓBERT, TAKÁCS EMIL, ZALKA NORBERT
A nép: ENYINGI ZSÓFIA, FARKAS BARBARA, GULYÁS VIVIEN, KALMÁR BARNABÁS, KOLLÁRIK PÉTER, PIPPER DÁVID, SOÓS JULIANNA, TAR GABRIELLA,
TÓTH DOROTTYA, TURI ADRIENN, VIZELI ÁGOTA
Jelmez: MÁSIKNÉ VIZELI ANITA
Díszlet: SIKLÓSI JÓZSEF
Hang: KECSKEMÉTI ATTILA
Rendezőasszisztens: KOVÁCS ANNA
Ügyelő: KORMÁNYOSI MIKLÓS
Koreográfus asszisztens: KOSKA MELINDA
Koreográfus: BAKÓ GÁBOR
Rendező: VIZELI CSABA

KÉPEK AZ ELŐADÁSRÓL